Wil je een geweldige kerstvideo maken? Hier is hoe te beginnen

Wil je een geweldige kerstvideo maken? Hier is hoe te beginnen

De feestdagen komen steeds dichter, je kunt niet wachten om weer cadeaus open te doen en feestend het nieuwe jaar in te zetten.

 

Wetende hoe snel de feestdagen iedereen overvallen, is het belangrijk om na te denken over wat je video marketing plannen zijn voor de feestdagen. Omdat het zelf veel tijd kan kosten, geven we je hier graag enkele tips. 

 

 

8 creatieve ideeën voor uw kerstvideo

 

1. Toon uw transformatie van uw kantoor.

Hang je elk jaar feestelijke decoraties op? Brengen werknemers prullaria mee en versieren ze hun bureaus? Maak je merk menselijk door u te laten zien hoe u uw kantoor klaar kunt maken voor de feestdagen, van het opzetten van de kerstboom tot het dragen van waanzinnige kersttruien. Koppel het samen met een leuk kerstliedje en je hebt een toffe video die je kan posten.

 

2. Wie is je kantoor Kerstman?

Maak een snelle “day in the life” video van de kerstman op kantoor. Rijdt hij elke ochtend binnen? Koffie pakken? Is werken op uw kantoor zijn "dagtaak"? Terwijl Kerstmis nadert, laat hij zijn opwinding zien. Deelt hij cadeautjes uit? Wat gebeurt er op 25 december? Gebruik een leuke, humoristische video om de kerstman tot leven te brengen.

 

3. Stuur gepersonaliseerde kerstwensen.

Dit is een van de beste manieren om een positieve merkassociatie bij te brengen. Denk er eens over na. Wanneer heb je voor het laatst een gepersonaliseerd videoboodschap ontvangen van een bedrijf waar je iets hebt gekocht? Het ontvangen van een snelle "Hallo" en "Happy Holidays" via video maakt je gelukkig. Focus op klanten uit het verleden of potentiële klanten en houd het kort - gebruik hun naam en wees oprecht. Kies een lijst met ontvangers die waarschijnlijk mond-tot-mondreclame verspreiden.

 

4. Als u één ding tegen uw klanten zou kunnen zeggen, wat zou dat dan zijn?

Stel je hele team deze vraag en maak een prachtige montage van hun vakantieantwoorden. Dit is een low-budget manier om geweldige inhoud te creëren die echt resoneert met je publiek, waardoor een positieve merkassociatie en een emotionele band ontstaat.

 

5. Promoot een speciale deal.

Heb je een speciale kortingsbon, korting of weggeefactie voor de feestdagen? Maak een aankondigingsvideo met de voordelen van uw aanbieding en laat hen weten hoe ze hun deal kunnen claimen.

 

6. Maak een kerstwedstrijd.

Met mensen die in deze tijd van het jaar veel inhoud met een kerstthema maken - denk aan familiebijeenkomsten met foto's, aangeklede huisdieren, geweldig eten en recepten en meer - bieden de feestdagen u de perfecte gelegenheid om uw publiek te betrekken. Gebruik video om een wedstrijd met een feestthema te starten waarbij je fans hun eigen foto's of video's kunnen indienen, wat niet alleen helpt bij het verspreiden van goodwill onder je publiek, maar je ook veel door gebruikers gegenereerde inhoud biedt die je het hele seizoen kunt gebruiken.

 

7. Begin een gemerkte feesttraditie.

Is uw merk of dienst mogelijk gekoppeld aan de feestdagen? Kledingwinkels, keukenapparatuur en luchtvaartmaatschappijen kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk campagnes maken rond de feestdagen. Verleid gebruikers om hun eigen feesttradities te creëren met behulp van uw product of dienst. Maak prachtige videovoorbeelden, start een unieke hashtag en kijk hoeveel gebruikers u kunt laten deelnemen.

 

8. Film een unieke, feestgebonden getuigenis.

Heeft een van uw klanten een uitzonderlijke ervaring gehad met het gebruik van uw product? Of hun getuigenis nu verband houdt met het winterseizoen of niet, u kunt een geweldig, op het seizoen geïnspireerd thema creëren en dit koppelen aan het werk van uw bedrijf. Het kan van alles zijn, maar de kracht van de getuigenis zelf kan gewoon iets zijn om gebruikers van te overtuigen kopen.

 

 

Hoe uw vakantievideo te promoten

Nogmaals, hoe promoot je je video? Als verkopen bijvoorbeeld uw doel is, moet u waarschijnlijk meer uitgeven aan betaalde advertenties.

Ongeacht uw doelen, blijven een paar promotiemethoden essentieel bij het promoten van kerstvideo's.

 

Social media 

Uw video organisch plaatsen op social media is de beste manier om uw videoweergaven en video-engagement te verhogen. Plaats uw video overal waar u kunt, inclusief Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn en meer. Gebruik hashtags en tag relevante profielen of bedrijven - hoe meer u contact hebt met anderen, hoe beter!

 

E-mail

Of u nu siteconversie, verkoop wilt, of uw doel is alleen maar om goede moed te verspreiden, het promoten van uw video via e-mail is dus een effectieve manier om uw doelgroep te bereiken. Het is vooral geweldig als een voedende tool, omdat iedereen die zijn e-mailadres aan u heeft gegeven al (op zijn minst enigszins) geïnteresseerd is in uw bedrijf. Voed die relatie met warme kerstwensen of een speciale korting.

 

Betaalde advertenties

Door een klein budget te besteden aan de promotie van uw video via betaalde advertenties, kunt u uw boodschap overbrengen. Betaalde advertenties kunnen het beste nog worden gepromoot voor een kerst-deal, wat u kan helpen uw naamsbekendheid te vergroten.

 

De feestdagen zijn voor zowel merken als consumenten een leuke tijd. Het is de perfecte tijd voor u om uw gloednieuwe persoonlijkheid te testen en te pronken met de persoonlijkheid van uw merk. Maar het is nooit te vroeg om te beginnen! Profiteer hiervan om uw marketingdoelen te bevorderen, wat deze ook zijn. Het gebruik van video kan je daar perfect bij helpen.

Nieuwste blogberichten