3 redenen waarom u uw volgende evenement op video moet vastleggen

3 redenen waarom u uw volgende evenement op video moet vastleggen

Een evenement organiseren kost ongelooflijk veel werk. Of u nu een klein Q&A event op uw kantoor organiseert of een grote conferentie sponsort, evenementen kunnen u een hoge ROI bieden - maar alleen als u weet hoe u het beste haalt uit elke evenement dat u organiseert.

 

Maar hoe doe je dat?

Laten we een paar van de manieren bekijken waarop het filmen van uw volgende evenement u en uw bedrijf kan helpen groeien.

 

 

1. Het filmen van je evenement verlengt zijn lengte en bereik.

 

Evenementen zijn geweldig, maar ze hebben een groot nadeel: ze duren meestal niet lang genoeg om een merkbare invloed op uw marketinginspanningen te hebben. Je kunt je merk blootstellen aan honderden mensen die het evenement bijwonen, of je kunt flyers uitdelen die mensen lang zullen bewaren - maar buiten dat bereik is het bereik van je evenement minimaal.

Dit is echter niet het geval wanneer u het laat filmen! Het opnemen van je evenement doet twee belangrijke dingen:

 

A. Verlengt zijn lengte.

Met een video zal je evenement voor altijd bestaan - mensen kunnen zien dat je een evenement hebt gehouden en zelfs zien wat er is gebeurd, voor jaren en jaren zonder daar te zijn geweest.

 

B. Vergroot zijn bereik. 

Als alleen locals je evenement kunnen bijwonen vanwege beperkte promotie of middelen, helpt video je evenement te delen met vele mensen in het hele land en over de hele wereld! Het enige dat ze nodig hebben is een videolink.

 

Met video kunt u op elk gewenst moment leads van mensen overal blijven verzamelen. Zelfs als je evenement voorbij is, kan video alle aangeboden informatie levend houden en waarde blijven bieden aan geïnteresseerde gebruikers.

 

 

2. Het filmen van je evenement geeft je meer dynamische inhoud om te verspreiden.

 

Je bent waarschijnlijk al overspoeld met marketinginitiatieven. U hebt waarschijnlijk een website om bij te houden, een e-maillijst om mee te communiceren, social media om bij te werken en meer. Het is niet alleen veel werk, maar het vinden van de beste, meest aantrekkelijke en meest relevante inhoud om te publiceren kost veel tijd en moeite.

 

Eventvideo's kunnen hier ook helpen. Video is een van de meest boeiende inhoudstypen en helpt de verkoop zelfs effectiever te stimuleren dan andere vormen van inhoud.

 

Bekijk deze statistieken eens:

     - Bij het leren over een product of dienst geeft 72 procent van de consumenten de voorkeur aan video boven tekst.

     - Bedrijven die video gebruiken, hebben gemiddeld een 66 procent hogere website-conversie.

     - In 2018 steeg bij bedrijven die video gebruikten hun omzet 49 procent sneller dan bij bedrijven die dat niet deden.

 

Dat betekent dat je overal video moet gebruiken. En met name eventvideo werkt bijna overal, inclusief op de hoofdpagina van uw website, op blogpagina's, in e-mailcommunicatie, op social media en meer. Zelfs het insluiten van uw eventvideo op de bestemmingspagina van een advertentie is een geweldige manier om directe verkoop te genereren met een eenvoudige, superlage inspanning.

En behalve dat je geweldige inhoud op verschillende plaatsen kunt verspreiden, zijn eventvideo's ook zeer geschikt voor hergebruik, wat betekent dat je het op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken.

     - Gebruik het om toekomstige evenementen te promoten.

     - Beperk de video tot korte quotes of tips voor sociale media.

     - Zorg voor inzicht in de industrie en geloofwaardigheid.

     - Deel het met opinieleiders waarmee u wilt samenwerken.

Uw opties zijn bijna onbeperkt.

 

 

3. Eventvideo's kunnen in elke fase van de reis van de koper worden gebruikt.

 

De magie van eventvideo's is hoe ze tijdens de gehele reis van de koper kunnen worden gebruikt, niet alleen om gebruikers te targeten die niet weten wie u bent, maar ook om gebruikers in verschillende stadia van hun aankoopbeslissingen te targeten.

 

Top of Funnel - Ja, evenementen introduceren uw merk bij een nieuw publiek. Gebruik uw eventvideo in advertenties, verbeter de prestaties van uw website met video of optimaliseer uw SEO met video om snel nieuwe mensen te bereiken. Wat er ook gebeurt, eventvideo's kunnen uw bedrijf voor een nieuw publiek brengen, zodat u een probleem aan hen kunt voorstellen en vervolgens uw oplossing kunt bieden.

 

Middle of Funnel - Hier overwegen gebruikers hun opties, doen ze onderzoek en verzamelen ze gewoon meer informatie. Dit is het perfecte moment om een eventvideo te gebruiken om te pronken met uw branchekennis, gebruikers subtiel verder de trechter in te duwen en uw merk te helpen top-of-mind te blijven.

 

Bottom of Funnel - Hier kan evenvideo aanmeldingen van gebruikers aanmoedigen, de verkoop stimuleren met getuigenissen, of fungeren als een stukje gated content die u helpt die laatste verkoop te sluiten. Wees creatief - eventvideo is ook een grote meerwaarde in gepersonaliseerde verkoopcommunicatie en meer.

 

 

Ben je klaar?

Er zijn veel redenen om je volgende evenement te filmen. Veel bedrijven filmen hun evenementen zonder zelfs maar na te denken over de marketingvoordelen, maar doen dit alleen om hun evenement volledig te documenteren en intern te gebruiken.

Ongeacht de reden, filmen moet een van je topprioriteiten zijn voor je volgende evenement. Vooral voor videoproductiebedrijven is het mooie van het filmen van evenementen dat ze relatief weinig planning nodig hebben. Videografen hebben in wezen behoefte aan informatie over evenementen en een ruwe schets van de activiteiten van de dag - en dat is het! Ze vangen topsprekers, activiteiten, netwerkmomenten en meer, of kunnen een winkel op één locatie opzetten en het hele evenement van begin tot eind filmen.

Denk eens na over hoe je je eventvideo gaat gebruiken en maak de beelden die je het meest nodig hebt.

 

Nieuwste blogberichten