Social videomarketing in slechts 3 minuten

Social videomarketing in slechts 3 minuten

Videomarketing op social media platforms is misschien wel een van de moeilijkste marketingonderwerpen om aan te pakken, dankzij de voortdurend veranderende trends in inhoud, specificaties, platformvereisten, populariteit, noem maar op. Maar het is ook een van de belangrijkste onderwerpen die elke marketeer moet weten als ze willen dat hun bedrijf online succes heeft.

Daarom doen we het (bijna) onmogelijke: alle cruciale basisprincipes uitleggen in drie minuten of minder.

 

Gek? Wij denken van niet.

Laten we beginnen!

 

4 cruciale strategieën voor het lanceren van video op sociale media

Begin met na te denken over je publiek.

Weten op wie u zich richt en met welke berichten ze waarschijnlijk zullen resoneren, zou uw eerste stap moeten zijn. Denk na over wie ze zijn, waar ze rondhangen en wat hun interesses zijn.

Op welk platform mik je?

Hoe meer je weet over je publiek, hoe meer je kunt bepalen op welke platforms je ze wilt bereiken. Niet alle video's zijn gelijk gemaakt, dus weten welke platforms u van plan bent te gebruiken, is een andere essentiële stap om uw videostrategie voor sociale media van de grond te krijgen.

Houd het sociaal.

Onthoud: mensen hebben de neiging om een korte aandachtsspanne te hebben wanneer ze op sociale media browsen. Houd je video sociaal in elke zin van het woord - houd het kort, opvallend, persoonlijk en oprecht.

Blijf optimaliseren.

Publiceer niet één organische of betaalde videopost en denk niet dat je klaar bent. Optimaliseer je video's door verschillende lengtes, verschillende berichten, verschillende kopieën en meer te testen. Publiceer regelmatig video's om relevant te blijven en de constant veranderende algoritmen onder controle te houden.

 

 

Waar te beginnen?

The Big 3: Facebook, Instagram en Twitter

Dit zijn de drie musts als het gaat om social videomarketing. Facebook is het grootste social media platform met meer dan een miljard actieve gebruikers. Het wordt steeds populairder maar biedt nog steeds het grootste, meest aanpasbare publiek van elk kanaal.

Instagram is eigendom van Facebook, dus je hebt daar een even robuuste optie. Het is een veel meer inherent visueel kanaal, dus video is een natuurlijke pasvorm. Of je nu organisch op je bedrijfspagina post, je stories of advertenties lanceert, video zal zeker niet alleen een groot aantal mensen bereiken, maar ze ook aanspreken.

Hoewel Twitter een meer op tekst gebaseerd platform is, is dat eigenlijk een belangrijk video-pluspunt. Dat betekent dat je video een grotere kans heeft om op te vallen in een drukke feed en, met vele jaren als een van de toonaangevende sociale platforms, is het er een die je niet mag missen.

The Smaller 2: LinkedIn en Pinterest

Als je B2B werkt, is LinkedIn absoluut cruciaal. Met besluitvormers op het hoogste niveau die elke dag actief zijn op het platform, heeft uw video de mogelijkheid om uw merk te introduceren bij precies het juiste publiek.

Pinterest wordt vaak verwaarloosd als het gaat om video, maar met een feed van prachtige, stilstaande beelden behoren heldere, gewaagde video's tot de meest memorabele inhoud. Gebruik het om consumenten rechtstreeks te bereiken en uw product of dienst op een korte en opvallende manier onder de aandacht te brengen.

 

Wacht niet! Ga vandaag nog aan de slag met video op social media en kijk wat het voor uw bedrijf kan betekenen.

Nieuwste blogberichten