8 manieren hoe u Instagram Stories gebruikt om uw verkoop te stimuleren 

8 manieren hoe u Instagram Stories gebruikt om uw verkoop te stimuleren 

Hoe gebruik je Instagram Stories om meer sales te krijgen?

Hoewel Instagram oorspronkelijk was ontworpen om een ‘instant’ platform voor het delen van foto's te zijn, laten recente trends zien dat mensen zich meer richten op het samenstellen van een feed dan op het uploaden van iets op dit moment. Daarom is Instagram Stories de perfecte plek geworden om inhoud te delen die wat vluchtiger is.

Van alle nieuwe en steeds veranderende functies is één van mijn favorieten het gebruik van Instagram Stories voor bedrijven en merken. De manier waarop verhalen uw verkoop op zowel directe als indirecte manieren kunnen verhogen, is enorm!

 

Instagram Stories - Kunnen ze echt leiden tot meer verkoop?

Instagram Stories lijken misschien niet relevant voor uw bedrijf, maar ze zijn perfect voor mensen die zowel hun merk als hun verkoop willen stimuleren - en zijn we dat niet allemaal?

Onderzoek toont aan dat 80% van de Instagram-gebruikers ten minste één merk op hun account volgt, wat betekent dat wat je branche ook is, je een grote kans hebt om mensen te bereiken via zowel je feed als je verhalen.

 

Waarom Instagram Stories gebruiken om de verkoop te stimuleren?

Met 1 miljard actieve gebruikers en 400 miljoen mensen  die dagelijks Stories gebruiken, is dit een kans die u niet mag missen.

Het gebruik van Instagram Stories is ongelooflijk belangrijk voor de groei van uw merk, omdat het uw volgers en potentiële klanten een andere manier biedt om van u te horen. Hoewel mensen mogelijk interactie hebben met uw feed, missen veel van uw volgers uw inhoud vanwege de manier waarop het algoritme werkt.

In plaats van door hun feeds te scrollen, hebben mensen meer kans om langer door Instagram Stories te klikken, vooral omdat mensen gemiddeld 53 minuten per dag aan de app besteden.

 

8 manieren hoe u Instagram Stories gebruikt om uw verkoop te stimuleren 

Nu u het belang kent van het gebruik van Stories in uw marketingstrategie, gaan we kijken naar enkele van de tactieken die u zullen helpen uw merk te laten groeien:

 

1. Wees creatief met je Instagram-Storie ontwerpen

Hoewel Instagram Stories zijn ontworpen om meer in het moment te zijn, kun je er nog steeds een bepaald ontwerpelement in stoppen. Of je nu de Instagram Stories-functies of een externe app gebruikt om ze te ontwerpen, mensen zullen je Verhalen eerder bekijken als ze goed in elkaar zitten.

 

2. Laat een Behind the Scenes zien van uw bedrijf

Mensen houden er echt van om goed te zien wat u doet achter de schermen van uw bedrijf. Of het nu gaat om uw productieproces, uw dagelijkse werkzaamheden of hoe u producten naar klanten stuurt: mensen houden van dit soort inzichten, omdat uw bedrijf daardoor menselijker lijkt.

Ondanks het feit dat fans hongerig zijn naar een kijkje achter de schermen, deelt slechts 22% van de merken en bedrijven regelmatig updates met de achtergrond van hun bedrijf, waardoor dit een geweldige manier is om op te vallen.

 

3. Ga in interactie met je volgers.

Er zijn veel verschillende manieren waarop u mensen kunt aanmoedigen om met u in contact te komen via Instagram Stories, waaronder het stellen van vragen die u in het openbaar kunt beantwoorden, mensen vragen om te stemmen over een specifiek onderwerp of mensen vragen hun waardering te tonen voor een video, product of een afbeelding met een schuifbalk.

Het is gemakkelijk te zien hoe u deze functies kunt gebruiken om niet alleen de betrokkenheid en het bereik te vergroten, maar om onderzoek te doen naar productontwikkeling of om buzz te creëren rond een nieuwe productrelease.

 

4. Hergebruik door volgers gegenereerde inhoud met Stories

Als je geluk hebt, delen mensen inhoud met jouw producten en diensten op hun eigen Instagram Storie. Als ze dit doen en u taggen, wordt u op de hoogte gebracht via een direct message en is er een optie om het te delen op uw eigen account. Dit is een geweldige manier om inhoud te verspreiden, zonder dat u de inhoud zelf hoeft te maken. En het is een geweldige manier om sociaal bewijs te gebruiken voor meer vertrouwen en verkoop

 

5. Promoot nieuwe productlanceringen en aanbiedingen

Als je je hoofdfeed niet wilt gebruiken om lanceringen en aanbiedingen regelmatig te promoten, is het delen ervan in je Stories een geweldig alternatief. Vaak voelt het promoten van aanbiedingen en productlanceringen op je Instagram Storie veel minder spamachtig en krijg je de kans om rechtstreeks naar het product of de verkoop te linken met de swipefunctie (voor pagina’s met 10.000 volgers of meer).

Stories geven je ook meer kans om creatief te zijn, omdat je de functie kunt gebruiken om een reeks afbeeldingen en video's te maken die, eenmaal in de juiste volgorde afgespeeld, fungeren als een mini-advertentie voor je merk.

 

6. Gebruik locatietags en hashtags

Als u wilt dat uw Stories worden gezien door mensen die u nog niet volgen, overweeg dan locatietags en hashtags te gebruiken. Als mensen op een locatie klikken of naar een hashtag zoeken, kunnen ze een selectie van verhalen zien die met hen zijn getagd. Hoewel het niet gegarandeerd is dat je er in voor komt, is het een geweldige manier om je zichtbaarheid te vergroten.

Als je je zorgen maakt over hoe locatietags en hashtags je ontwerp eruit laten zien, kun je proberen ze heel klein te maken of ze achter andere elementen te verbergen.

 

7. Als je meer dan 10.000 volgers hebt, voeg dan links toe

Hoewel deze functie alleen bedoeld is voor mensen met meer dan 10.000 volgers, is de swipefunctie de ideale strategie om verkeer naar uw site te leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat je dit niet in elk verhaal gebruikt omdat het de berichtfunctie verwijdert, maar als je het hebt over een bepaald product, dienst of blogbericht, is het niet schadelijk om er rechtstreeks naar te linken.

 

8. Gebruik stickers op Instagram Stories

Net als bij de manier waarop u productposts aan uw Storie kunt toevoegen, kunt u ook een winkelsticker aan uw Instagram Storie toevoegen, zodat mensen kunnen kopen zonder naar uw link in bio te hoeven navigeren en het item moeten vinden om te kopen. Stel productposten in en je hebt de mogelijkheid om een gelinkte sticker op te nemen voor gemakkelijk winkelen in de app!

Heb je zelf een GIF-Sticker van je winkel of bedrijf? Voeg deze zeker ook toe aan je Storie. Het geeft een vertrouwd beeld aan je volgers en brengt wat beweging in je verhaal. Je kan mensen ook aanmoedigen jouw sticker te gebruiken op hun Storie en zo wat reclame te maken voor je zaak.

 

Tot slot:

Terwijl Instagram Stories steeds populairder wordt, is het essentieel om te overwegen hoe het in uw marketingstrategie past. Het is niet alleen een andere manier om uw publiek te bereiken, maar het is ook een geweldig platform om enkele van de menselijke elementen achter uw bedrijf te delen. Dus, hoe gebruik je Instagram Stories om je verkoop te verhogen? Een van de beste manieren om de verkoop van Instagram Stories te verhogen is deze consistent te plaatsen en deze mooi en opvallend te designen. 

Nieuwste blogberichten